Flevo Kick

Taekwondo Flevo Kick heet u van harte welkom!

Onze school onderscheidt zich middels:

Kwaliteit
Flevo Kick is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland (TBN). Erkend door het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en Nederlands Sport Federatie (NSF). De trainers van Flevo Kick zijn vakbekwaam, hebben ruime ervaring op het gebied van zelfverdedigingsporten, met in het bijzonder Taekwondo. Hierdoor wist Flevo Kick (voorheen Sa-Mo) binnen korte tijd haar Taekwondo niveau tot boven het nationale gemiddelde te krijgen. De  geweldige prestaties en de enorme prijzenslag van de toenmalige sparringsselectie zijn het levende bewijs. Bij Flevo Kick is kwaliteit geen loze kreet. Wij hebben oog voor (talent) voor ieder kind en aandacht voor de individuele ontwikkeling. Ieder kind is tenslotte uniek en ontwikkelt zich op eigen wijze en in eigen tempo. Wij zijn een club met een duidelijke structuur en een geweldige sfeer! Deze is veilig, positief en ondersteunend voor de leden.

Doelgericht
Het doel van Flevo Kick is tweeledig. Er is een duidelijke lijn uitgezet voor een selectieteam waar de focust sterk ligt op het sparren en stijl, dus wedstrijden draaien zowel op nationaal als internationaal niveau. We zijn trots op de resultaten die we tot nu toe bereikt hebben, maar we timmeren nog aan de weg om nieuwe talenten te ontdekken en klaar te stomen! Door de prettige en plezierige sfeer binnen onze club en onze inlevingsvermogen in de wereld van kinderen, is het voor recreanten een fijne club om te trainen. Door doelgericht te werken krijgt iedereen de nodige aandacht, op zijn of haar niveau. Voor ieder wat Wills!.

Materialen
Flevo Kick werkt alleen met de beste materialen, alle materialen zijn van de merken Adidas en KWON. De speciaal voor Taekwondo ontworpen materialen bieden het best mogelijke bij het trainen van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en combinaties van verschillende technieken.

Samenwerking
Flevo Kick werkt voortdurend aan de eigen ontwikkeling en daarbij mag samenwerking en uitwisseling met andere scholen niet ontbreken. Zo werken we nauw samen met Taekwondo  Amersfoort op Sparringsgebied en Choi Do Kwan te Utrecht op stijlgebied.

Maatschappelijke betrokkenheid
Onze club is een mengeling van verschillende nationaliteiten, een weerspiegeling van de stad Almere!
Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de maatschappij. Wij hebben zorg voor de omgeving waarin wij leven. Dit laten wij zien door steeds meer een steentje bijdragen aan activiteiten zoals Buitenspeeldag en de Landelijke Opschoondag.
Naast Taekwondo leren wij onze leden zelfdiscipline, zelfvertrouwen en respect te hebben voor elkaar. Met onze werkwijze hebben wij niet alleen de kinderen geprikkeld maar ook hun ouders. Zo is de ouderbetrokkenheid enorm groot. Je kunt duidelijk spreken van empowerment.

Steeds meer instanties als scholen, naschoolse opvang  en buurthuizen benaderen ons voor workshops. De ervaring tot nu toe is zeer positief!