Stem op Taekwondo Flevo Kick van 3 t/ 17 oktober!

Leden van Rabobank Almere mogen in de periode van 3 t/m 17 oktober stemmen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Stem jij op ons?  Op Taekwondo Flevo Kick (Stichting Het Evenwicht)? Hoe meer stemmen hoe groter de bijdrage. En wij kunnen wel wat gebruiken voor de aanschaf van materialen en matten waarop de kinderen kunnen trainen. Dus laat je clubhart zien door in oktober op ons te stemmen en roep ook iedereen om je heen op om ook een stem op ons uit te brengen!

Lidmaatschap Rabobank Om te mogen stemmen moet je lid zijn van Rabobank Almere. Ben jij klant van Rabobank Almere, check dan of je ook daadwerkelijk lid bent. Want niet iedere klant is automatisch lid. Ga naar internetbankieren en controleer bij mijn gegevens of je lid bent. Nog geen lid? Ga dan naar www.rabobank.nl/almere en vraag je lidmaatschap aan of bel (036) 548 88 88.

Huldiging Badr Albouyaoui en Loubna El

Dinsdag 28 juni werden de Nederlandse kampioenen uit Almere gehuldigd . Badr en Loubna met bloemDe huldiging vond plaats in het topsportcentrum in Poort. Talenten uit verschillende disciplines werden door de wethouder René Peeters in het zonnetje gezet. Badr en Loubna waren ook uitgenodigd voor deze felicitatieronde voor hun prestatie tijdens de afgelopen Nederlandse kampioenschappen Taekwondo. Zij zijn beide wederom Nederlands kampioen in hun gewichtsklasse.
Badr en Loubna van harte gefeliciteerd !
Wij zijn trots op jullie!

13490829_1130791006944466_1025985852921732307_o[1]

 

Flevo Kick bij Nationale buitenspeeldag

Tijdens de Nationale buitenspeeldag waren er veel activiteiten te beleven en te ontdekken op de Evenaar in Almere Buiten. Deze zijn georganiseerd door het wijkteam, sociaal cultureel werk, activiteiten coördinator van de schoor, talent in opleiding en natuurlijk de vrijwilligers. Kinderen uit de wijk konden meedoen aan allerlei activiteiten als sport, spel, dans, schminken, luchtkussens en talenten show. Taekwondo maakte ook een onderdeel van de sportactiviteiten.
13443193_1119617994728434_8951347272084988888_o[1]Taekwondo Flevo Kick verzorgde leuke workshops waar alle kinderen aan mee konden doen. Zo konden de kinderen kennis maken met onze sport. De kinderen deden het erg leuk, de sfeer was gezellig, het weer was prachtig… Kortom, het was heerlijk om buiten te spelen!
Dank aan de organisatie voor de uitnodiging en aan Ouiam
voor de assistentie.

Meer foto’s klik hier

Badr en Loubna voor 2de op rij Nederlandse Kampioenen!

Badr & Loubna 1ste NK 2016Vandaag vonden de Nederlandse Kampioenschappen plaatst bij Topsportcentrum in Almere Poort. Onze trainersassistenten Badr en Loubna hebben wederom mee gedaan. Ze werden voor de 2de keer op rij Nederlands  kampioenen taekwondo. Loubna bij junioren in de gewichtsklasse -55kg en Badr bij senioren in de gewichtsklasse -58 kg. Badr heeft ook deelgenomen aan de junioren categorie, gewichtsklasse -59 kg, en behaalde brons. Beide zijn tevens lid van de Nederlandse selectie en doen mee aan internationale wedstrijden.
Loubna en Badr, van harte gefeliciteerd!

Flevo Kick doet mee aan de 16th Open Windmills Championships

Na een rustige periode was het vandaag weer een mooie dag geweest in Dordrecht. Tijdens Het 16th Open Windmills taekwondo championships hebben Mohamed en Amal mooie prestaties geleverd. IMG_2268Amal speelde voor het eerst in de B-klasse en ook voor het eerst in haar nieuwe gewichtsklasse -32 kg. Het was dus even wennen voor Amal, maar desondanks heeft ze haar best gedaan en een mooi begin neergezet. Mohamed heeft 3 partijen super mooi en gecontroleerd gevochten.
Amal: 3e plaats
Mohamed: 3e plaats
Weer een goede ervaring rijker en genoeg leerstof voor de aankomende tijd.
Met dank aan Badr voor de begeleiding en de mooie foto’s.

Leukste sportvereniging van Almere

logo_sportvereniging_goudOp 9 september deelden wij jullie via Facebook trots mee dat Taekwondo Sa-Mo winnaar is geworden van de gemeente Almere.

Alle gemeente winnaars streden in de finale om de provinciale en de felbegeerde Nederlandse titel ‘Leukste Sportvereniging van Nederland’, wij dus ook!

Via social media lieten wij iedereen weten dat wij meedoen aan de finale, zo hoopten wij op genoeg stemmen om deze finale te halen.

30 september was het dan zo ver.. De eindstand werd bekend.

Hieronder het rijtje van de behaalde plaatsen:

1. FC Almere
2. Base- en Softballvereniging Falcons Lelystad
3. MHC Flevoland
4. Taekwondo Sa-MO

Zoals je hierboven kunt zien staan wij op de vierde plaats, dit betekent dat wij de finale helaas niet hebben gehaald. Wel hebben we mooie cijfers gekregen, maar helaas te weinig stemmen. Ondanks de teleurstelling, zijn wij wel hartstikke blij dat wij als enige taekwondo school in de top 4 staan.

Wij feliciteren FC Almere met hun eerste plek en uiteraard ook de anderen!

Wil je wat meer te weten komen over de verkiezing? klik dan hier

 

Vijf Nederlandse titels voor Sa-Mo

10906176_864651976891705_207990582605860356_nZes leerlingen van Sa-Mo deden vandaag mee aan de Nederlandse kampioenschappen Taekwondo. Deze vonden plaats in Almere Poort. Naast de elektronische pantsers werden vandaag voor het eerst in Nederland ook de elektronische helmen in gebruik genomen. Het was even spannend geweest hoe het zou uitpakken, maar alles liep gelukkig goed en de organisatie was top!
De wedstrijden van onze jongens en meisjes gingen allemaal volgens plan. Stuk voor stuk hebben ze als leeuwen gevochten en met 5 eerste plaatsen kunnen we spreken van een top prestatie!

Complimenten, en van harte gefeliciteerd allemaal !

1ste plaats: Noumedia (kadets female -41kg)
1ste plaats: Loubna (kadets female -55kg)
1ste plaats: Yasmina (kadets female -59kg)
1ste plaats: Nassim (kadets male -61kg)
1ste plaats: Badr (juniors male -55kg)
Amine werd helaas in de eerste ronde uitgeschakeld. Goede ervaring opgedaan vandaag Amine, en volgende keer beter!

Ouiam el Mansori bedankt voor de mooie foto’s!
Iedereen die achter ons stonden op de tribunes, bedankt voor jullie support!

Bekijk hier meer foto’s.

Vier maal zwart bij de Dan-examens

Vier Sa-Mo kandidaten deden vandaag mee aan de nationale Dan-examens. Loubna, Noumedia, Yasmina en Badr gingen vandaag op voor hun eerste Dan graad (zwarte band). De kandidaten hebben alle onderdelen, theorie, stijl (vormen), een-staps, zelfverdediging, sparren en breken met succes gelopen, en dus alle vier geslaagd. Van harte gefeliciteerd !

Het was een spannende periode geweest, gezien de strenge eisen van de Taekwondo Bond Nederland zijn we vroeg begonnen met de voorbereidingen. Sa-Mo was en is een sparring school maar het werd tijd dat we deze weg gingen bewandelen. Loubna, Noumedia, Yasmina en Badr  hebben deze weg vrij gemaakt. Door hun voor te bereiden heb ik me als trainer veel meer verdiept in deze prachtige onderdelen. Vooral stijl die steeds meer grotere rol gaat spelen binnen Sa-Mo om onze talenten naar een hoger niveau te tillen (de officiële stijl-wedstrijden).
De inzet en bijdrage van meester Sylvestro (taekwondo Choi Do Kwan) is ontzettend belangrijk geweest. Hij, zijn club en zijn leden hebben ons met open armen ontvangen, en hebben veel tijd en energie in ons gestoken. Onze dank is niet met woorden te beschrijven, maar ontzettend bedankt voor de gastvrijheid en support. Ik hoop dat wij Sa-Mo de kans krijgen om iets terug te doen!
“… we hebben blessures gehad, blauwe en paarse plekken, bloedneuzen, kneuzingen, wij hebben gelachen, we hebben gehuild, wij hebben ons als gekken gedragen vooral als de trainingen te lang waren of in de auto onderweg naar De Meern. Slapen in de auto, huiswerk maken in de auto, een uur lang selfies maken in de auto, en..en..en. Maar we hebben keihard gewerkt” aldus meester Mohamed. “Donna, Souhaila, Nisrine en Nassim bedankt voor jullie bijdrage als partners. Jullie hebben je taken als partners voortreffelijk gedaan en zonder jullie was dit nooit gelukt. Ik hoop dat jullie veel hebben geleerd en dat jullie snel aan de beurt komen.”
Meester Samir bedankt voor het overnemen van de lessen zodat de groep apart en zich optimaal kon focussen op de voorbereidingen.
Sa-Mo bedankt ook iedereen die ons hielpen met het vasthouden van planken bij het onderdeel breken, Richard Molle (Top Taekwondo Eemland) en Mohamed Arab (taekwondo Oosterhout) en gefeliciteerd met jullie leerlingen Milan en Mohamed Amine.
Alle kandidaten en partners  onze complimenten! Sa-Mo is trots op jullie! Hup naar de Nederlandse kampioenschappen in januari !

Meer fot10857809_842707789086124_8025438675755101203_no’s

Grootmeester Sylvestro bij Sa-Mo

Gisteren was meester Sylvestro van der Kooye te gast bij ons. Meester Sylvestro  vansylv 1 Taekwondo school Choi Do Kwan is een van de grootste meesters in Nederland als het gaat om stijl. Hij is actief bij de Taekwondo Bond Nederland als Dan-examinator, nationaal en internationaal jury lid bij stijl wedstrijden en coördinator van stijl evenementen. Meester Sylvestro helpt ons al enige tijd het onderdeel stijl verder te ontwikkelen in onze club en begeleid sinds kort een groepje leerlingen van Sa-Mo naar de Dan examens. Zo zijn wij bijna elke maandag te vinden bij Choi do Kwan. Gisteren kwam hij op zijn vrije dag langs om poolshoogte te nemen. De kinderen kregen individueel aandacht en alle examen onderdelen werden de revue gepasseerd. Het was een leerzame les. De kinderen hebben genoten van de aandacht en zijn complimenten. We zijn goed bezig maar zijn er nog niet. We moeten nog flink oefenen om de geleerde technieken te automatiseren!

We zijn meester Sylvestro erg dankbaar voor zijn tijd en energie. We hopen de samenwerking voort te zetten, ook na de Dan-examens.

Klik hier voor meer foto’s.10365860_814111105279126_3614981120947647847_n

Female Sparring Seminar door Reshmie Oogink

Vijf dames van Sa-Mo deden vandaag mee aan de Female Sparring Seminar in Leusden bij TTE, verzorgd door Reshmie Oogink. Een dames training door vrouwen voor vrouwen! De opbrengst wordt aan Reshmie Oogink geschonken als steun op weg naar RI…O. Voor velen is zij het voorbeeld en zij maakt het Taekwondo voor vrouwelijke Taekwondoka’s op wereldniveau bereikbaar door haar tomeloze inzet en doorzettingsvermogen. Vaak horen wij dat andere landen fulltime bezig zijn en dat het voor ons land niet mogelijk is om zover te komen. Reshmie laat zien dat het ook voor Nederlandse taekwondoka’s mogelijk is om zo hoog in de ranking list te komen en op top niveau te draaien. Er deden ongeveer 30 dames uit verschillende scholen mee aan deze training die 4 uren duurde, en was bedoeld voor dames in de A klasse die zich bezig houden met het sparren en graag hoger willen komen. De training is verdeeld in twee blokken. in het eerste deel heeft Reshmie de training verzorgd en daarin werd de zijwaartse trap (Yoep-Chag) behandeld. Het gebruik van de Yoep in de aanval, en de verschillende mogelijke reacties daarop zowel direct als in de counter. Ook  het gebruik van de hand/onderarm voor het wegslaan of blokken van deze aanval, w10801688_827650543925182_2926872336754184259_nerd uitgebreid behandeld. De tweede helft heeft Aimee voor haar rekening genomen en mochten de dames in de bescherming. Hierin stond het sparren centraal. Twee uur lang konden de dames los gaan. Jong, oud, beginnende en ervaren A klassers gingen op vier velden rondjes van 1 minuut onderling sparren. Als toetje mochten de dames nog eens op de kussens. De sfeer was top! Wij hebben genoten. Meiden, jullie waren geweldig! De Shirts staan erg leuk! Girl Powerrrr!!

Wij wensen Reshmie heel veel succes op weg naar haar droom! Bedankt voor deze leuke dag en de mooie ervaring!
Onze dank ook aan Aimee, Richard en Armin.

Sa-Mo Jongens, niet getreurd! Binnenkort organiseert Aimee Bungalembun van Taekwondo United een driedaagse seminar sparring voor A klasse pupillen, kadetten, junioren en senioren te Otterlo (Nederland) als voorbereiding voor het NK. Meer informatie volgt nog! Het is uiteraard voor jongens en meisjes.

Klik hier voor meer foto’s