Jeugdcompetitie Noord-Oost en Open Nederlands kampioenschap

ONK 2014

Een spannende dag voor Sa-Mo vandaag! Terwijl ik samen met meester Ben, Fouzia, Brahim en een groep kinderen bij de Jeugdcompetitie Noord-Oost in Hoogeveen aanwezig zijn voor een toernooi, was Badr met meester Mo in Eindhoven voor de ONK (Open Nederlands kampioenschap). Meer dan 1000 sporters uit meer dan 50 landen deden mee. Het ONK is één van de belangrijkste taekwondo toernooien ter wereld. Badr heeft afgelopen tijd hard gewerkt maar het idee was vooral om meer ervaring op te doen en een begin te maken op een groot toernooi. Dit geld ook voor de kinderen die meedoen aan de Jeugdcompetitie. Deze kinderen hebben op 22 februari hun eerste instaptoernooi gehad. En vandaag mochten ze weer laten zien wat ze kunnen. Bijzonder om te zien hoe een aantal gegroeid zijn! De doorzetting en het vertrouwen die zij uitstraalden in het veld sprak boekdelen. Bij sommige was het verschil met de tegenstander groot. Dan bedoel ik ook letterlijk groot! En toch niet opgeven. Complimenten voor alle deelnemers.

Aan het begin van de middag bereikte ons in Hoogeveen het goede nieuws uit Eindhoven: Badr heeft zijn eerste partij gewonnen tegen een Rus. Eindstand 9-7. Grote opluchting. Meester Ben riep nog: “Wauw, ga bijna janken!”. Zijn tweede toernooi was tegen een deelnemer uit Denemarken. Een spannend wedstrijd wat resulteerde in een 3-2 voor Badr. Weer een opluchting. Badr kon door naar de kwart finale! Na lang wachten was Badr aan de beurt. Hij kwam tegen een Italiaan uit de Nationale team. Een sterke tegenstander die gelijk aan het begin twee hoofdtreffers maakte en leverde hem gelijk een ruime voorsprong. “Het werd meteen duidelijk dat deze jongen van een andere kaliber is. Badr besefte dat hij in de aanval moest gaan om de achterstand in te halen, maar de Italiaan profiteerde daarvan door makkelijk een paar punten te pakken met zijn voorste been. Door een paar mooi acties heeft Badr nog een paar punten kunnen boeken, maar daarna pakte de Italiaan nog een paar hoofdtreffers met als resultaat 21-2. Deze jongen was super snel, lenig en ruim ervaren. Badr mag trots zijn dat hij tegen hem mocht staan… De Italiaan was tevens de uiteindelijke kampioen in deze klasse” aldus meester Mo.

Onze speciale dank gaat naar Soejon die Badr voortreffelijk heeft gecoacht en zijn team, Giorgio, Chivaro, Nigel en tommy die de hele dag zijn gebleven om Badr te steunen. En niet vergeten het Sa-Mo team voor de aanmoedigingen en morele steun!

ONK Foto’s