Mooie prijzen bij Stijl instaptoernooi

IMG_9163

Vandaag was er een instaptoernooi stijl in Huizen, georganiseerd door Taekwondo School Hilversum. Verschillende Taekwondo clubs hebben deel genomen aan dit toernooi. Kinderen, volwassenen, beginners en gevorderden konden hun stijlvormen (Poomsae’s/Taegeuks), stapssparring (Bo-Taeryon) en zelfverdedigingstechnieken (Hosinsul) laten zien.

Bij stijl gaat het om het correct uitvoeren van de vormen, de beheersing van de technieken, balans, kracht en tempo. Daarnaast is de presentatie van de vormen erg belangrijk, denk daarbij aan zelfvertrouwen, ritme, ademhaling, kijkrichting en kihaps. Bij Stapssparring en zelfverdediging komt vooral de afstand, timing en mate van realisme bij kijken.

Met een klein groepje kinderen deed Sa-Mo hier aan mee. Sa-Mo is er actief op het gebied van sparren. Met het oog op Dan examens wordt Stijl steeds belangrijker. Daarnaast willen we meer mogelijkheden bieden aan onze kinderen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit soort toernooien helpen daarbij.
Onze kinderen hebben het fantastisch gedaan. De strijd ging om wie het mooist onderdeel kon presenteren tegen kinderen van andere scholen:
2x 1ste plaats,
3x 3de plaats,
2x 4de plaats.

We zijn trots op onze  Sa-Mo kids. Hup naar het volgende toernooi.  Maar natuurlijk eerst hard werken en oefenen!
Voor het bekijken van foto’s van de dag, klik hier