Trainers

mo-trainerMohamed Albouyaoui
Hoofdtrainer
Taekwondo is mijn allergrootste passie en ik beoefen deze sport vanaf mijn 15de  jaar. Allereerst in Marokko en daarna vanaf 1989 bij verschillende scholen in Nederland. De laatste 15 jaar heb ik regelmatig aan trainingen en wedstrijden meegedaan in het buitenland. Het absolute hoogtepunt voor mij was trainingskamp naar Korea in 1999. Vanaf ditzelfde jaar (1999) ben ik ook begonnen met het lesgeven in Taekwondo. Mijn grootste kracht als instructeur zit hem in de manier waarop ik les geef. De pedagogische kennis en vaardigheden naast mijn inleving in de beleveniswereld van de kinderen vormen een stevige basis om de Taekwondovaardigheden over te brengen. Dit zie je terug in het enthousiasme en de snelheid waarmee de kinderen de technieken oppakken en beheersen. Mijn filosofie is dat de kinderen het (wedstrijd)sportgedeelte als eerste trainen zodat zij de regels van Taekwondo en de geleerde technieken toepassen in de praktijk. Op deze manier ontdekken zij hun sterke én zwakke kanten. Gaandeweg maken zij een mentale groei waardoor zij de kern, waar het Taekwondo om draait, beter begrijpen.

ouiam-trainerOuiam Elmansori
Assistent
Ik ben een negentienjarige studente aan de Hogeschool van Amsterdam voor de richting Social Work en ben naast mijn studies al een aantal jaren actief in de taekwondo wereld. Samen met mijn zusje Loubna en neefje Badr waren wij de eerste leerlingen van meester Mohamed. Dit is al meer dan 14 jaar geleden. Daar waar Loubna en Badr verder gingen met trainen nam ik een lange tussenstop.

Sinds 2014 ben ik weer terug en heb ik nu verscheidene functies binnen Flevokick. Eén daarvan is het assisteren van de hoofdtrainer. Daarnaast is fotografie een hobby van mij, die ik onder andere uitoefen bij taekwondo. Tijdens wedstrijden, trainingen of andere activiteiten zie je mij dan ook vaak met een camera in mijn hand. Als je nieuwsgierig bent naar de foto’s kun je een kijkje nemen op onze Facebook pagina.

badr-foto-trainerBadr Albouyaoui
Assistent

Ik ben 17 jaar, zoon van meester Mohamed en studeer aan het Johan Cruijff college in Amsterdam voor Sport en Coaching. In 2014 heb ik mijn 1ste Dan (eerste band) behaald en ben tweevoudig Nederlands Kampioen. Mijn nicht Loubna en ik behoren tot de eerste lichting van Flevo Kick (voorheen Sa-Mo). We zijn vanaf de oprichting actief met Taekwondo en hebben de hele ontwikkeling van de club van heel dichtbij meegemaakt.
Taekwondo is voor mij meer dan alleen sport, het is mijn leven, met name het sparren is echt te gek. In de afgelopen jaren heb ik veel prijzen en goede prestaties behaald. Dit is deels te danken aan de steun van mijn ouders en deels aan de trainers. En niet te vergeten de goede samenwerking en een enorme teamspirit, vooral tijdens wedstrijden. Doorzettingsvermogen blijft wel het sleutelwoord!. Momenteel train ik, samen met mijn nicht Loubna , intensief bij Taekwondo Amersfoort. Daarnaast maken wij deel van het Nederlandse selectie en Go For Gold. Mijn droom op korte termijn is behaald, in ieder geval het Nederlandse kampioenschap veroveren dit jaar. Dat is bepalend voor de toekomst, want ik wil heel graag verder naar de Europese- en Wereld Kampioenschappen. Met als uiteindelijke doel de Olympische spelen.

Ik heb  veel meegeholpen aan het verder ontwikkelen en groeien van onze club, door het organiseren van allerlei activiteiten, Clinics en demonstraties. Daarnaast help ik  bij het assisteren en verzorgen van trainingen aan de jongste leerlingen en beginners op de locatie Almere-Buiten. Mijn ervaringen deel ik graag met de leden en dat neem ik ook mee in mijn lessen. Daarnaast zal ik alle kansen grijpen als het gaat om cursussen en opleidingen om me verder te ontwikkelen als atleet, maar ook als trainer. Ik hoop nog veel prijzen binnen te halen, maar vooral veel plezier te hebben met mijn hele Flevo Kick familie en talenten binnen de club te inspireren en te helpen naar mooie prestaties!

loubna-trainerLoubna Elmansori
Assistent

Net voor mijn vierde jaar ben ik begonnen met Taekwondo bij Flevo Kick (Voorheen Sa-Mo). Ik ben 16 jaar en werd geïnspireerd door mijn oom, Mohamed Albouyaoui, de oprichter van de club. Samen met Ouiam en Badr nam hij ons altijd mee naar zijn trainingen en bezochten wij allerlei taekwondo evenementen. Inmiddels  ben ik 1ste Dan houder (zwarte band), tweevoudige Nederlands Kampioen en lid van de Nederlandse selectie en Go for Gold. Ik reis samen met Badr de wereld rond voor G-toernooien om zo mijn kwalificatiepunten binnen te halen voor EK’s en WK’s.

Mijn rol binnen Flevokick is het assisteren van de trainer, zowel in als buiten de lessen. Op deze manier bouw ik niet alleen ervaring voor mezelf op, maar lever ik ook een bijdrage aan de kinderen die komen trainen bij de club. Het leuke aan Flevo Kick als club is dat de leerlingen en de trainers aan elkaar gehecht zijn. De algehele sfeer zorgt ervoor dat ik persoonlijk wil presteren en breng dit ook graag over op beginners. Het geeft een goed gevoel als je ziet dat de kinderen de tips en de uitleg die je geeft begrijpen en het gelijk toepassen in de les. Ik ben natuurlijk nog lerende en ik werk hard om mezelf te verbeteren en verder te ontwikkelen. Mezelf nog meer verdiepen in Taekwondo en alle denkbare bevoegdheden halen die er zijn is mijn doel. Hiermee zet ik de deur nog verder open richting het geven van nog meer lessen en daarmee meer te kunnen doen voor Flevo Kick!