Open Amsterdam 2013

adamopen2013Een speciale dag, niet alleen omdat er een toernooi in onze agenda staat maar vooral omdat Meester Mo weer van de partij zou zijn. Helaas, helaas heeft Meester Mo zich afgemeld omdat hij zich niet zo lekker voelde, jammer voor ons en voor hem maar de talenten van Sa-Mo zullen extra hun best doen voor de vader van Sa-Mo !

Met 9 toppers reisden we af naar Amsterdam.

Onze 1e topper van de dag die moest spelen was Moo’tje. Het is natuurlijk altijd lastig om het begin in te leiden van een wedstrijddag en de spanning was dus ook van zijn gezicht af te lezen. Toch ging Moo’tje er vol voor en dat loonde. Het werd 1-1 na de reguliere tijd en dus moest een golden point de winnar uit wijzen. Helaas voor Moo’tje won hij net niet van zijn tegenstander. Desondanks heeft Moo’tje goed gepresteerd en zal dit meenemen als een leerpunt.

De 2e wedstrijd was een bijzondere, het was het debuut van Amine in de B-klasse. In een spectaculaire wedstrijd en een goed spelende Amine werd het 2-2. We werden allemaal getrakteerd op een fantastische Amine en een fantastiche wedstrijd. Dus alweer keken we voor de 2e maal op rij aan tegen een golden point, de spanning was duidelijk aan te voelen bij iedereen… Helaas, helaas was dit goldenpoint ook niet in het voordel van ons talent. Ondanks het verlies kan Amine terugkijken op een goed & vooral een leervol debuut in de B-klasse.

Hierna volgde nog een andere mooie wedstrijd, Souhaila speelde werkelijk een foutloze wedstrijd en overrompelde met 8-2 de 1 kop grotere tegenstander. Zij vocht namelijk in poule zwaarder aangezien er geen tegenstanders waren in haar eigen gewicht. Ze zag alles goed aankomen en had overal een antwoord op, kortom: Fantastisch gedaan!

Toen volgde er nog een debutant in de B-klasse, de andere Rech-Chouk, Charaf. In het begin was het nog wel even de zenuwen in bedwang houden voor onze Charaf en het begin was dan ook gelijk opgaand. Charaf ging alsnog met een 2-0 voorsprong rust nemen. Na een peptalk van Meester Ben, zette Charaf maar eens zijn turbomode aan. Met prachtige rake trappen liet hij zijn tegenstander volstrekt kansloos, zo erg dat hij uit frustratie Charaf geen hand gaf. Charaf liet met een klinkende 7-0 zege zien dat hij zeker wel B-klasse waardig is. Onze eerste prijs is binnen ! Goed gedaan, Charaf!

Na deze wedstrijd schakelden we snel over naar Nassim zijn wedstrijd. Hij begon heel sterk en agressief aan de wedstrijd en kwam meer dan verdiend op een 5-0 voorsprong. Nassim zag dat hij op een ruime voorsprong was gekomen en besloot niet veel energie meer te verspillen, gaf de tegenstander wat kansjes en wanneer het moest sloeg hij toe. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met 8-5. Een goede overwinning van Nassim! Nog een 1e plaats erbij!

Vervolgens was de finale van Souhaila aan de beurt. Ze barstte van het zelfvertrouwen en wilde koste wat kost haar 1e plaats beker halen die ze van te voren nog nooit binnen had gehaald. Ze begon wat stug aan de wedstrijd waardoor ze de tegenstander de kans gaf om wat gratis punten te stelen. Het ging lang gelijk op, van 2-2 naar 5-5, vanaf dat moment schakelde ze nog maar eens een tandje bij en werd daarvoor beloond, met 2 vlugge punten nam ze afstand en gaf de 7-5 voorsprong niet meer uit handen. Top gedaan door Souhaila, Gefeliciteerd met je 1e plaats !

We gaan verder met de junioren.

Badr zette het fantastische festijn voort door een klinkende zege in zijn 1e ronde. Met mooie combinaties naar het lichaam en het hoofd gaf hij de tegenstander geen schijn van kans. Een geweldige 12-0 overwinning en dus een Tko ! Op naar de volgende ronde!

Ook Mansur had de Sa-Mo virus in zijn eten gestopt gekregen. In zijn 1e ronde partij kwam hij een bekende tegenstander tegen van de vorige keer, het werd een nagelbijtende wedstrijd. Ook ditmaal was het om aan te smullen, het ging gelijk op totdat Mansur nog een tandje bij schakelden en ruim afstand nam en als snel in de 2e ronde klaar was. Met een Tko van 20-8 won hij van zijn tegenstander. Mooi gedaan door Mansur! Op naar de volgende ronde!

Met de finale van Badr in zicht waren de verwachtingen torenhoog. Badr keek in het begin van de wedstrijd tegen een 4-0 achterstand aan, er werd dus direct een signaal gegeven aan Badr dat hij de zege niet cadeau zou krijgen, hij moest er voor vechten. Hij werkte echter al snel de achterstand weg en stond het weer ‘gewoon’6-4 in het voordel van Badr. Hij was goed bezig aan de wedstrijd maar de tegenstander gaf niet zomaar op. Met nog maar 10 seconden op de klok keek Badr weer tegen een achterstand aan, 10-8 in het voordeel van de tegenstander. Badr werkte nog eens hard door om hem bij te houden en dat lukte. Het werd 10-10 in de reguliere tijd, dus moest er weer een golden point aanduiden wie er als winnaar naar huis zou gaan. Badr ging er nog 1 laatste keer voor en dat loonde hij won het golden point en dus zijn 1e prijs. Top gedaan Badr !

De show was nog niet over. Mansur was weer aan de beurt en hij begon werkelijk droomrijk aan de wedstrijd door een 11-1 voorsprong te nemen in de 2e ronde. Plots kwam de tegenstander nog wel even terug tot 11-6, maar de adrenaline van de uitgeputte Mansur was te voelen, hij schakelde nog maar eens bij en won.. weer met een tko dit keer met 18-6. Een heel goed toernooi van Mansur! En nog een 1e plaatsbeker erbij, op naar de volgende !

En de volgende is niemand anders dan Fouzia, weliswaar de minst ervaren speler van het Sa-Mo wedstrijd team maar dat was helemaal niet te merken. Ze vocht zich door de wedstrijd heen, ze vocht voor wat ze waard was, een speler in het wedstrijdteam van Sa-Mo. En je weet wat ze zeggen: ‘Hard werken loont’. In een mooie wedstrijd met een goed sparrende Fouzia, won ze haar wedstrijd met 16-10(!), ze verraste vriend & vijand. Top gedaan Fouzia, goed onder de druk gevochten en…. Nog een 1e plaats beker er bij.

Er was nog 1 speler over die het langst van allemaal heeft moeten wachten, Ik!. Zelf was ik erg gespannen, vooral vanwege het lange wachten en hoge verwachtingen nadat haast iedereen er een eerste plaats uit geschopt. In het begin startte ik rustig, keek een beetje hoe de tegenstander speelde, zocht de ruimte en kwam goed op een 3-0 voorsprong, het werd verrassend 3-3 en ook nog eens 4-4, maar met nog een halve minuut te gaan reageerde ik met een goede dwit en won dus met 6-4. Goed gedaan Brahim! En…. Nog een 1e plaatsbeker erbij !

We kunnen allemaal terug kijken op een meer dan geslaagd toernooi. Van de 9 deelnemeers zijn er maar liefst 7 met een beker naar huis gegaan.En niet zomaar een beker, alle 7 hebben ze de 1e plaatsbeker binnengehaald!

Iedereen heeft het meer dan top gedaan!
Op naar het volgende toernooi!
Go Go Sa-Mo !!

Man of the tournament: Charaf !!
Woman of the tournament: Fouzia !!