Kwaliteit

Flevokick is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland (TBN). Erkend door het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en Nederlands Sport Federatie (NSF). De trainers van Flevokick zijn vakbekwaam, hebben ruime ervaring op het gebied van Martial arts, met in het bijzonder Taekwondo. Hierdoor wist Flevokick (voorheen Sa-Mo) binnen korte tijd haar Taekwondo niveau tot boven het nationale gemiddelde te krijgen. De geweldige prestaties en de enorme prijzenslag van de toenmalige sparringsselectie zijn het levende bewijs. Bij Flevokick is kwaliteit geen loze kreet. Wij hebben oog voor (talent van) ieder kind en aandacht voor de individuele ontwikkeling. Ieder kind is tenslotte uniek en ontwikkelt zich op eigen wijze en in eigen tempo. Wij zijn een club met een duidelijke structuur en een positieve sfeer! Deze is veilig, stimulerend en ondersteunend voor de leden.

 

Flevokick werkt voortdurend aan de eigen ontwikkeling en daarbij mag samenwerking en uitwisseling met andere taekwondoscholen niet ontbreken. Daarnaast nemen wij regelmatig deel aan verschillende seminars en speciale trainingen die door de Taekwondo Bond Nederland (TBN) worden georganiseerd. Flevokick is ook erkend door het SBB leerbedrijf en werkt nauw samen met het Jeugd Sport en cultuur Fonds (JSF).

Doelgericht

Het doel van Flevokick is tweeledig. Er is een duidelijke lijn uitgezet voor een selectieteam waar de focust sterk ligt op het sparren en stijl, dus wedstrijden draaien zowel op nationaal als internationaal niveau. We zijn trots op de resultaten die we tot nu toe bereikt hebben, maar we timmeren nog aan de weg om nieuwe talenten te ontdekken en klaar te stomen! Door de prettige en plezierige sfeer binnen onze club en ons inlevingsvermogen in de wereld van kinderen, is het voor recreanten een fijne club om te trainen. Door doelgericht te werken krijgt iedereen de nodige aandacht, op zijn of haar niveau. Voor ieder wat wills! Om de wedstrijdgroep optimaal te laten ontwikkelen, geven wij naast taekwondo ook workshops en informatie over planning, voeding en huiswerkbegeleiding. Naast het hard werken organiseren wij regelmatig teamuitjes voor de ontspanning en het versterken van het teamgevoel.

Materialen 

Flevokick werkt alleen met de beste materialen, namelijk van het merk Adidas en JC. De speciaal voor Taekwondo ontworpen materialen bieden het best mogelijke bij het trainen van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en combinaties van verschillende technieken. Daarnaast beschikt onze wedstrijdgroep over eigen taekwondo matten en elektronische systemen. Deze worden ook gebruikt tijdens de officiële wedstrijden. Op deze manier kunnen onze sporters gericht trainen en zich optimaal voorbereiden op de echte wedstrijden. De trainingen vinden plaats in een grote sportzaal. Deze biedt enorm veel beweegvrijheid en de mogelijkheid om op de ene helft 3 grote velden met matten te creëren, terwijl op de andere helft genoeg ruimte overblijft voor conditie, kracht en plyometrische trainingen.

Maatschappelijk

Onze club is een mengeling van verschillende nationaliteiten, een weerspiegeling van de stad Almere!
Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de maatschappij en hebben zorg voor de omgeving waarin wij leven. Dit laten wij zien door steeds meer een steentje bijdragen aan activiteiten zoals de Nationale Buitenspeeldag en de Landelijke Opschoondag.
Naast Taekwondo leren wij onze leden zelfdiscipline, zelfvertrouwen en respect te hebben voor elkaar. Met onze werkwijze hebben wij niet alleen de kinderen geprikkeld maar ook hun ouders. Zo is de ouderbetrokkenheid enorm groot. Je kunt duidelijk spreken van empowerment. Steeds meer instanties als scholen, naschoolse opvang en buurthuizen benaderen ons voor workshops. De ervaring tot nu toe is zeer positief.